Изпълнителният и надзорният съвет на германската промишлена група Тисенкруп дадоха зелена

...
Изпълнителният и надзорният съвет на германската промишлена група Тисенкруп дадоха зелена
Коментари Харесай

Тисенкруп ще инвестира милиарди в специална пещ, за да произвежда нисковъглеродна стомана

Изпълнителният и надзорният съвет на немската промишлена група " Тисенкруп "  дадоха зелена светлина за построяването на атомна доменна пещ, в която може да се произвежда нисковъглеродна стомана, предадоха ДПА и Българска телеграфна агенция. Очаква се строителството на така наречен цех за непосредствено съкращаване в Дуисбург да включва вложения за милиарди евро.

Договорът ще бъде финализиран през идните седмици, като съгласно прогнозите първата " зелена " стомана ще бъде създадена от завода в Западна Германия през 2026 година

В завода екологично неутралният водород ще размени кокса, който се използваше преди този момент в доменните фурни за добиване на О2 от желязната руда. След спомагателен стадий на обработка се създава чугун, който предстои на по-нататъшна обработка.

" Одобрението за тази голяма инвестиция идва по средата на на преструктуриране на компанията и с външна среда, която е изпълнена с провокации за всеки ", изясни основният изпълнителен шеф на " Тисенкруп " Мартина Мерц.

От компанията изясняват, че това утвърждение акцентира обещанието й да " способства уверено и най-много бързо за зелената промяна в стоманената индустрия ".

" Тисенкруп "  обяви, че широкомащабният план към момента предстои на държавно финансиране, в това число дотации, само че това ще докара и до нарастване на разноските. Компанията не разкрива никакви съответни числа, само че по-рано пресметна, че общите разноски ще са към 1,2 милиарда евро. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР